Dalykai, kuriuos naudinga žinoti, prieš pradedant savo eBay dropshipping'o verslą. (part 2)

Hooraa!
 
Antra dalis apie dalykus, kuriuos verta žinoti prieš pradedant savo dropshipping'o verslą eBay platformoje. Pardon už gramatines klaidas, jei pasitaikys (woops!).
 
Praitą kartą nepaminėjau, tačiau jei apie galvoji pradėti, nepamiršk ir teisinės pusės - atsidaryk individualią veiklą ar MB. Pastarasis variantas kainuotų, tačiau I.V. atsidarysi nemokamai ir nesunkiai. Dropshipping'as nėra "shady business" ar kokia "schema", čia viskas daroma pagal šalies ekonomines nuostatas, tad laikykis jų.
 
Nenoriu plėstis apie teisinius ar buhalterinius reikalaus, tad judėkim toliau. Praitame straipsnyje rašiau apie techninę eBay pradžią, verslo politikas ir kitus smulkius, bet svarbius dalykus, kur ką paspaust ar pasirinkti. Šiame aptarsime keletą kitų, svarbiu eBay projekto aspektų.
 
 
VeRO policy......... Restricted categories (XXX??)....... Profitable items?
 
Madam "VeRO"
 
in a nutshell... tai eBay prekinių ženklų, "brandų" apsauga nuo visokių internetinių niekšelių, pardavinėjančių "fake" daiktus ar pardavinėjančių be ženklo savininko leidimo. VeRO galioja ir mums, dropshiperiams, tad gerai kai yra būdų nuo to apsisaugoti ir vengti neleidžiamų prekių.
eBay apsaugos politika neturėtų tavęs gąsdinti, nes tai išties geras dalykas, valantis internetinius "prekybcentrius" nuo šiukšlių, bei dėl to, jog turėsi tuzinus (gal 2) apsaugos metodų nuo VeRO. Vienas iš jų - tavo "greitasis", prekių dėjimo įrankis. Kokį naudosi - parekomenduosim arba per patirtį išsirinksi pats. Esmė ta, kad nemažai greitojo prekių kėlimo įrankių turi VeRO apsaugą ir neleis tau įkelti prekės, esančios apsaugos programoje ar bent jau ispės tave.
 
Pora iš jų yra DSMtool ar DSTitan, kuris beto yra vieno lietuvio kurinys.
 
Lengvas pasitikrinimas yra eBay paieškoje pažiūrėti, ar kas prekiauja preke, kurią planuoji idėti - jei nėra identiškos prekės, galbūt verta pagalvoti dukart... kitavertus, jei prekę kažkas pardavinėja, galėsi iškarto pamatyti rinkos kainas ir pagalvoti apie savąją.
 
Plačiau apie VeRO programą gali plačiau pasiskaityti čia bei pamatyti prekinius ženklus, įtrauktus į programą čia.
 
Judam toliau,
 
 
Restricted/Prohibited categories
 
Sex, drugs, rock'n' roll
 
Ginklai, visokie šaudmenys ir visas kitas, teroristų palaikymas, narkotikai ar The Beatles kolekcinių dėžučių perpardavinėjimas yra prohibited.
 
Tavo vietoje pradžiai vengčiau alkoholinių gėrimų, e-cigarečių tematikos ar kokių kitų stipresnių medikamentų (nootropics).
 
Keletas kategorijų gali būti "atrakintos" pasibendravus su eBay, užpildžius kokią formą ar tavo paskyrai sulaukus tam tikro "amžiaus".
 
Adults category/Sex Shop
 
Taip taip, kalba eina apie N-18 prekių paletę - nuo mažiausio iki didžiausio, nuo labiausiai kietinančio ar iki ašarų sujaudinančio ir dar begalė, vaikams nesuvokiamų prekių spektro.
 
Suprantu, kad gal ir radai tokia staigmeną namuose, tačiau eBay tokios nepatinka, bent jau iš pradžių.
Šiai kategoriją pasitvirtinti nesunku - sulauk 90 dienų, turėk tiekėją ir informuok eBay apie savo kėslus.
 
Jei pasitvirtinai - raštelk mums. Oi kokį parodysim, 4000+ prekių asoritimentą turintį šmaikštuolį, esantį Europos rinkoje...
 
Health and Personal Care
 
Visos prekės, esančios tavo tiekėjo "health and personal care" kategorijoje tau tebūnie tampa nematomos. Prašymų dėl kategorijų "atidarymo" eBay pasitvirtinsi keletą dalykų - sekso žaislai, kremai ar kokie kiti mandresni losijonai moterims ir e-cigaretėm.
 
Daugiau informacijos apie restricted kategorijas ir politikas rasite paspaudę čia.
 
 
 
"Jeigu jau tiek daug visko negalima,- mąsto skaitovas. - tad ką galima??"
 
O diev, vien Amazon yra virš kelių milijonų prekių, net nekalbu apie pavienius internetinius didmeninkus - pasirinkimo apstu. Vien pažvelgus į Wayfair.co.uk (8mln. lankytojų/mėn), turbūt didžiausią visų laikų "stock based" dropshipperi EVERR...
 
Žinoma, jis juk mums ne pavyzdys, nes juk mes paprastesni žmonės, o ne kokios didžiulės, per pilvą neaprėpiamos, korporacijos... right? (hell no!!)
 
Tačiau tokie internetiniai prekybcentriai yra puikus baseinas mums neršti - mažiau lankytojų, mažiau žinančių apie prekių ir kainų pasirinkimą. (devilsh smile)
 
Kiekvienas listeris (greitasis prekių kelėjas...) turi savo tiekėjų sąrašą, kurių prekes galėsite nesunkiai ikelti listerio pagalba.
 
Turbūt apie kinijos internetinius gigantus nereikia užsiminti - vienas paspaudimas ir plaukioji prekių už vieną dolerį vandenyne.
 
 
"O TAI KAS PARSIDUODA?"- nerimsta jis.
 
Atsakant perdaug negalvočiau tavo vietoje - rinka pasakys, kas parsiduoda ir kokia kaina. Esmė neišlipti iš rėmų. Beto, apsidairyk savo namuose - pažiūrėk kiek šlamšto ten turi ir naudojai praitais metais, arba kaip tik - pažiūrėk ką naudoji praktiškai kasdien. Abu šie klausimai padės tau spręsti "kas parsiduoda?" mįslę. Vidutinė amerikiečių šeima, jei neklystu, turi virš 30,000 daiktų savo namuose. (WTF?!)
Tad tikrai nedvejok - kišk tą elektroniką, namų apyvokos prekes ar tai ką matai tėčio pamėgtame garaže į savo eBay parduotuvę.
 
Aš pats dažnai stebiuosi, kokias keistas prekes parduodu..
 
Kažkokie dėklai nežinomiems daiktams, valikliai velnias žino kam...
Visokie, tik santechnikui ar namų šeimininkei suprantami terminai.
 
Kaip apskritai žmones žino jų pavadinimus? Numerius? Kas ir kam jie apskritai?
Mums atsakymai į šiuos klausimus yra visiškai nesvarbūs. Esmė skaičiai ir kofeino kiekis tavo kraujyje.
 
Atsidarai tiekėjo puslapį ir nerši per kategorijas, nepamiršdamas pasitikrinti rastų prekių kainų eBay paieškoje.
 
Keletas fintų, padėjusių tūkstančiams dropshiperių yra tiesiog lengvas, draugiškas žvilgtelėjimas į kito (aišku, kad ne lietuvio!) dropshiperio parduotuvę ir pamėginimas atrasti jo parduodamas prekes pas savo tiekėją (Amazon... maybe?).
 
 
Woof, štai ir baigėm.
Tau penkios minutės, man visas Funky Disco House set'as.
 
 
Pirma dalis -> Spausk čia!
 
Prisijunk prie smagios lietuviškos e-komercijos bendruomenės ir prenumeruok mus!
Close

50% Baigta

DOVANA TAU!

Nemokamas video padės suprasti „8 veiksmingiausius internetinio uždarbio metodus” ! Paspaudę prenumeruoti, automatiškai būsite nukreipti į puslapį kuriame galėsite paržiūrėti video medžiagą.

Prisijunk prie 1000+ WORKLESS naujienlaiškio prenumeratorių ir reguliariai gauk veiksmingiausius patarimus padėsiančius pelningai plėtoti tavo internetinį verslą!