eBay Dropshippingo mokesčiai ir dalykai, kuriuos turi žinoti. (Part 3)

Aloha, skaitove!
 
Pastaruoju metu sulaukiu vis daugiau klausimų iš dropshippingo veiklos įteisinimo ir buhalterijos (VAT, %) temų. Suprantu, išties svarbi tema jei nori verslauti ilgai ir sėkmingai.
 
Pabandysiu išskaidyti eBay "teisinę" bazę į dvi kategorijas: 1. eBay rinkos ir šalies, kurioje prekiauji bei 2. tavo šalies, kuriame verslas yra "registruotas"
 
Šiek tiek neaišku?
 
eBay rinkos "teisinė" pusė
 
Rašau kabutėse, nes visgi, nesu teisininkas ir nenoriu teigti, jog mano informaciją yra 100% teisinga ar nepasikeitusi. Tai yra mano p0žiūris ir jis gali skirtis nuo kitų, patyrusių dropshipperių (pagarba jums).
 
Sakydamas eBay rinkos "teisinė" pusė turiu omenyje šalį, kurioje prekiaujate (US/UK/ES/DE/ETC.) eBay puslapį. Tariamoji teisinė pusė yra tos šalies ir eBay politikų mišinys, kuris šiek tiek skiriasi dėl šalies nuostatų.
 
Kaip pavyzdį, galėčiau pateigti eBay.co.uk (UK rinka).
 
Anksčiau, visiem pardavėjam, kurių verslo registracijos adresai buvo tiek UK, tiek EU (Lietuva...), galiojo 85k svarų taisyklė - neperžengi šios ribos per 12 mėnesių ir sėkmingai išvengi UK VAT mokesčių ir galvoji, tik kaip sutaupyti deklaruojantis savo šalyje, kurioje registruotas verslas.
 
Dabar, tariamai dėl BREXIT reikalų, visiem pardavėjams buvo iškelta būtina sąlyga turėti UK VAT nr., kas lėmė tai, jog dauguma dropshipperių pasitraukė iš UK rinkos - visgi jų VAT kodą nėra lengva gauti ir užtrunka laiko.
 
eBay ilgai turėjo klaidingą nuostatą, jog jiems yra būtinas UK VAT numeris, nors ir HMRC (UK VMI) tiko lietuviškas PVM kodas. Dėl šio požiūrio, eBay gavo nemažą baudelę iš HMRC. Tad viskas pasikeitė - dabar užtenka turėti lietuvišką PVM kodą ir prekiauti EU/UK rinkoje.
 
Geros naujienos iš tiesų, tačiau turėkite omeny, jog PVM kodo nedalina į kairę ir dešinę - turite turėti pardavimų istoriją ir svarią priežąstį (be kodo negalite prekiauti?) jam gauti.
 
Nenustebkite kai gausite skambuti iš VMI specialistės - atsipalaiduokit ir perduokit linkėjimus.
 
 
USA BABY
 
Viva la America,
 
Stambiausia rinka dropshiperiams, ypač pamėgta prekiaujančių iš Kinijos.
Didelis srautas, jokios strategijos ieškant prekių ir stambaus laimikio gaudymas nuo 2000-3000 prekių savo parduotuvėje - čia problemų nėra. Kaip dėl VAT/Sales Tax mokėjimo - ieškokite atsakymo Google, nes nesu pilnai apsišvietęs Trumpo darželį.
 
Problema iškyla prekiaujantiems vietinėje (Amazon to eBay) rinkoje.
Amerika turi savo State Sales tax papildomus mokesčius, priklausomai nuo valstijos, į kurią siūsite (užsakysite) prekę. Prekiaujant Amerikoje, galioja economic nexus, kuris teigia, jog už kiekvieną dolerį, gautą iš pardavimo JAV valstijose, turi būti renkamas Sales Tax, priklausomai nuo valstijos, kur įvyko pirkimas/pardavimas. Dėl šios priežąsties, prekiaujant iš Amazon, jums visada užsakant prekę prisideda papildomas mokestis, priklausomai iš kur yra jūsų pirkėjas.
 
Ebay US paskyros nustatymuose (site preferences) galite taip pat pasirinkti ir susikurti savo "State sales tax table" ir rinkti papildomą mokestį už parduotą prekę, kas šitoj vietoj, išlaikytų jūsų konkurencingumą lyginant su Amerikos dropshipperiais.
Šito nepasidarius, prarandate labai didelį % pelno, nes visgi, turėsite susimokėti pas savo tiekėją (Amazon), o pats nerinkdamas - prarasite 4/7% pelno nuo kiekvieno pardavimo.
 
Tačiau yra "tricky" dalis
 
Sales tax negalite tiesiog rinkti - yra atskira politika ir veiksmų seka, kurią turite praeiti, norėdamas rinkti valstijos mokesčius. Esu girdėjas, jog tą, vadinamą "Sales Tax ID" galite gauti telefonu, tačiau rekomenduočiau pasigooglinti / susisiekti su profesionalais, padedančiais susitvarkyti teisinę US pusę. (Jeigu iš tiesų susisieksite, pasakykite, jog nuo Workless.lt - priims šiltai ir paaiškins be taboo)
 
 
 
 
 
 
Važiuojam toliau!
 
Aš asmeniškai neprekiauju JAV eBay rinkoje, tačiau tai yra saldymedis, kuriantiem savo asmeninę e-parduotuvę (Shopify, Woocommerce, etc...). Visgi, šįkart apie Shopify nekalbėsime.
 
O tai kaip gi yra su mokesčiais kitose EU rinkose?
 
Daugumai savo mokinių rekomendavome pradėti auginti savo paskyras kitose EU rinkose, tad naturalu, kaip gi ten su visais VAT ar kitais, po tuzinu spynų paslėptais mokesčiais? Mano atsakymas paprastas - neperženk 100,000 eur (pvz.: Vokietijos rinka) apyvartos per metus ir būsi ramus dėl VAT mokesčių, tačiau issimk VAT numeri ir pridėk jį savo paskyroje.
 
Jei veiklą vykdai mūsų šalyje, dropshippingo modelis nėra VAT objektas, tad jo nemokame, nors ir eBay rinkos mūsų prašo šio numerio.
 
Esmė ta bičiuliai, dropshippingas kaip verslo modelis yra šalių VMI suprantamas tiek pat, kiek ištirtas mūsų pasaulį supantis vandenynas - nepamatuojamai mažai.
 
Vienas dalykas ką darau aš, tai niekada nepasitikiu vienu informacijos šaltiniu, nepriemų kažkokio "e-komercijos blogerio" nuomonės už gryną pinigą ir ieškau žmonių, kurie dirba su užsienio teise ir supranta visus deklaracinius reikalus geriau nei aš.
 
Jei jauti, kad šis tamsus miškas tave baugina - susirask užsienio teisės specialistą, paaiškink prekybos modelį ir kurioje šalyje žadi prekiauti, taip gausi atsakymus.
 
Jei tokio nerandi ar tyngi ieškot - raštelk mums į puslapį, nukreipsime.
 
 
Šalis, kurioje registruotas mano verslas?! Kaip ten tvarkytis?
 
Praitame straipsnyje užsimenu, jog dropshipping'as nėra koks pogrindžio versliukas - viską darome pagal šalies nuostatas, kurioje nusprendžiame įregistruoti savo veiklą.
 
Turbūt dauguma iš jūsų neskubės atsidaryti įmonių "off-shore" ar dar kokių "maklių" sukt ir atsidarysite individualią veiklą (veiklos pavadinimas: užsakomasis pirkimas ar pardavimus paštu arba internetu) ar mažąją bendriją (M.B.) ir plėtosite savo verslą lietuviškais adresais.
 
Čia daug rekomendacijų negaliu duoti dėl kelių priežąsčių:
1. Yra žinančių geriau - VipTeisė, kurie padės tau susigaudyti skaičių ir deklaracijų sriuboje, tiesiog informuok, jog rekomendavo Workless.lt ir būsi šiltai priimtas.
2. Juk čia yra atviras ir viešas straipsnis, tad jei tau iš tiesų reikia konsultacijos, brėžk mums į puslapį.
 
In a nutshell... Nori sutaupyti pinigelių? Atsidaryk daugiau sąskaitų užsienio internetiniuose bankuose, brolau.
 
PEACE!
Close

50% Baigta

DOVANA TAU!

Nemokamas video padės suprasti „8 veiksmingiausius internetinio uždarbio metodus” ! Paspaudę prenumeruoti, automatiškai būsite nukreipti į puslapį kuriame galėsite paržiūrėti video medžiagą.

Prisijunk prie 1000+ WORKLESS naujienlaiškio prenumeratorių ir reguliariai gauk veiksmingiausius patarimus padėsiančius pelningai plėtoti tavo internetinį verslą!