Gyvenimas internete

 
Hmm...
 
Pastarąsias savaitęs nemažai rašiau apie konkrečius, techninius, ir kartais, nuobodžius dalykus iš eBay dropshipping'o temos - mokesčiai, paskyros nustatymai, prekių paieška ir tt...
 
Gavus nemažai teigiamų atsiliepimų iš jūsų, tikrai nesustosiu dalintis savo įžvalgomis ir "fintais" iš eBay verslo pusės - smagu duoti naudos lietuviškąjai e-komercijos bendruomenei.
 
Tačiau pinigai ir verslas nėra viskas. Su juo keičiasi ir tavo gyvenimas apskritai...
 
 
Laiko laisvė
 
Laikas laikas.... Galėčiau čia pigiai filosofuoti apie jo svarbą ir kaip reikėtų jį vertinti, nes kažkada gi jo nebeturėsime ir t.t... tačiau to nesinori daryt.
 
Kiekvienas tą suprantame - iš esmės laikas yra vienintelis dalykas kurį turime, visa kita, tik patirtys, kurias renkamies gyvenime išnaudodami jį. Nesvarbu kokį veiksmažodį pasirinksim.
 
Esminis dalykas, kurį pastebėjau pradėjęs dirbti sau, yra tai, jog tampi savo laiko valdovu - spręndi kada, kokiu ritmu ir kaip dirbti. Žinoma, kyla klausimas, koks geras "valdovas" tu esi?
 
Čia ir pradeda lįsti visi tavo "profesionalaus tynginio" ar "reaktyvaus" žmogaus bruožai.
Jei neturi pakankamai priežąsčių pasiekti daug, uždirbti daug, neturi ambicijų, tačiau labai mėgsti draugams sakyti, jog dirbi sau ir taip maitini savo ego, greitai atsidursi "bobutės paskolos" naudotojų tarpe ir gryšį į savo pilką narvelį ar toliau plaukiosi tarp ofiso planktonų.
 
Su verslu ar "freelancinimu" ateina atsakomybė, kurios dauguma nenori ir purtosi išgirdę šitą žodį, tačiau juk ne veltui žmonės pasirenka verslauti.
 
Jei sugebi valdyti savo laiką ir būti priklausomam tik nuo savęs - tikras stebuklas.
Interneto platybės laiko laisvę tau gali suteikti greičiau, negu galėtum įsivaizduoti. Esmė yra teisingos informacijos atsirinkime ir greitam, praktiniam jos pritaikyme.
 
Internetas yra šiukšlynas, tad pabomžauk...
(arba rask kas lobį jau radęs ir pasek jo pėdomis.??)
 
 
"Traukos" dėsniai
 
Kai nukreipi savo mintis, energiją ties tuo, ką nori pasiekti, daryti, pamatyti ir įgyvendinti, pasaulis pradeda suktis reikiama trajektorija.
 
Mintys, mūsų veiksmai yra magnetai, kurie traukia dalykus į mūsų gyvenimą pagal tai, apie ką ir kaip mąstome. Ir šis dėsnis veikia visur - versle, santykiuose ar mūsų emocijose.
 
Neigiamo šlamšto prisikimšęs žmogus į savo gyvenimą traukia lygiai tokius pat, depresijos ir destruktyvių minčių prisisotinusius asmenis, kurie kaip tarakonai, teršia ir kitų aplinkinių galvas, tad būk būdrus ir valykis savo aplinkinių ratą nuo "nuodų".
 
Tačiau, jei tavo galva ūžia nuo noro gyventi kitaip, gyventi savo ritmu ir savom taisyklėm, tu greitai atsidursi tinkamose grupėse - tiek socialiniuose tinkluose, tiek savo aplinkoje. Pastebėsi, jog naujos mintys iššaukia naujus pokalbius ir naujus žmones tavo gyvenime.
 
Ir tai sakau iš savo patirties.
 
Noras dirbti sau buvo esminis varomasis motyvas mano gyvenime gūdžiais 2016 metais.
Buvau paragavęs tinklinio marketingo, šiek tiek pardavimų B2B sektoriuje, mąsčiau apie brokerystę, tačiau vistiek mintys linko ties verslo internete.
 
Pranaršiau daug įvairių galimybių...
 
Reklamos plotų pirkimas/pardavimas, išmokos už apklausų (ang. survey) pildymą, "affiliate" marketingas ir dar koks 30 juokingų būdų užsidirbti internete.
Tavo telefono aplikacijų parduotuvėje netgi yra app'sas, aprašantis juos visus.
 
Visgi pro akis neprasprūdo ir prekyba eBay.
 
Radau mokytojų, radau medžiagos, noro irgi tačiau BAIMĖ, buvusi manyje neleido pradėti, nes bijojau KLYSTI ir žlugti vos pradėjus.
 
Bet jei veidrodyje matai žmogų, kuris žino, jog jam pasiseks, o ne kokį myžnių, baimė tave tik pastūmės.
 
Baimė gali būti tavo varomuoju motyvu.
 
Greit rasi žmones, grupes, mentorius, kurie yra ten, kur nori būti tu. Lygiai taip pat buvo ir man.
 
Taip atsirado vienas iš mano dabartinių kolegų, Tautvydas. Jis mane supažindino su dar vienu geru bičiuliu, kuris mane išmokė prekiauti Amazon, kaip ieškoti pinigų šitame "šiukšlyne" ir paversti jį auksu eBay. Amžinai būsiu jam dėkingas.
 
Iš praktikos atsirado rezultatas, iš rezultato noras augti toliau, ieškoti daugiau ir taip mano mintys, veiksmai tapo tvirtu tikėjimu ir gyvenimo ritmu, kurio niekada nepaleisiu.
 
Po truputi stumiantis interneto platybėse, gyvenimą pradėjo pildyti daugiau bendraminčių, gyvenančių savo taisyklėmis, nesukaustytų praėjusio amžiaus paradigmų ir gyvenime norinčių turėti daugiau nei vien gražų automobį, butą Vilniaus centre ar prabangesnį laikrodį.
 
Nesakau, jog to turėtum norėti ar nenorėti ir tu. Esmė išlaikyti savo minčių ir veiksmų fokusą.
 
Užsiprogramuok pasiekti, o ne klausyk aplinkinių nuomonės. Jie už tave gyvenimo nenugyvens.
 
Suprask ko iš tiesų nori ir įvertink visas galimybęs, kurios gali tau padėti tai pasiekti.
 
 
 
Kokybiška smegenų mankšta
 
Net jeigu ir nemąstai apie dropshippingą, kaip apie "long-term" projektą, o tiesiog nori "prisidurti" prie savo algos, išvažiuoti papildomų atostogų ar greičiau sutaupyti savo svajonių būstui, jis vienaip ar kitaip, pradės tave keisti.
 
Kalbu ne vien apie dropshippingą, bet apie asmeninį verslą apskritai.
 
Versle veiksmų seka monitoruoji tik tu, sprendimus priemi tik tu, o ne koks aukštu auksčiau sėdintis, geresnę algą gaunantis homo sapiens'as, tačiau turi atsižvelgti į daug už verslo esančių aspektų - atsakyt į klausimą, kas tavo rinka? Kam ir koki sprendimą siūlai? Kaip gerai skaitysi rinką, į ką atkreipsi dėmesį ir kaip pasielgsi?... ir dar N aspektų, kurie tavęs greičiausiai nekamuoja eiliniam darbo gyvenime.... na gal ne visi, tačiau darbe esi verslo sraigtelis, o savo projekte - visas sraigtas, tad įgauni žymiai daugiau galios pasielgti tinkamai (arba ne...).
 
Beieškant atsakymų į klausimus, kurių savo kasdieniniam gyvenime neuždavinėji, tavo smegenėlės yra kokybiškiausiam sporto klube.
 
Smegenim besportuojant verslo ritmu, mes pastebime vis daugiau svarbių dalykų, kitaip pradedame žiūrėti į verslą ir mūsų gyvenimą supančius dalykus. Pradedame prioritizuoti tiek verslo, tiek gyvenimo uždavinius. Greitai valomes bereikalingas užduotis, jas keičiame kitomis ir deleguojame kitiems.
 
Sąmoningai supranti, jog laikas pavaldus tau, o ne kažkieno kito pučiamai dūdai.
 
Kas iš to, jei įsirengei gražų būstą ar nusipirkai naują automobilį, bet 80% savo laiko skubi kito žmogaus primestu planu?
 
 
BE AWAKE
Close

50% Baigta

DOVANA TAU!

Nemokamas video padės suprasti „8 veiksmingiausius internetinio uždarbio metodus” ! Paspaudę prenumeruoti, automatiškai būsite nukreipti į puslapį kuriame galėsite paržiūrėti video medžiagą.

Prisijunk prie 1000+ WORKLESS naujienlaiškio prenumeratorių ir reguliariai gauk veiksmingiausius patarimus padėsiančius pelningai plėtoti tavo internetinį verslą!